Μία ερασιτεχνική παρουσίαση ειδών χλωρίδας και πανίδας απο διαχρονική διαδρομή σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ένα μικρό μέρος του πλούτου της χώρας μας
Σάββατο 30 Ιουλίου 2016
Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016
Edraianthus tenuifolius
Μικρό φυτό πολυετές φύεται πάνω από τα 1300 μέτρα, σε βραχώδης πλαγιές,με αραιή βλάστηση. Ύψος έως δεκαπέντε εκατοστά με ένα βλαστό στην κορυφή του φέρει πολλά μοβ λουλούδια σε σχήμα καμπανούλας.Φύλλα γραμμικά στη βάση του φυτού.Η ονομασία του φυτού είναι σύνθετη, και έχει Ελληνική ρίζα,σε σχέση με πολλά λουλούδια μαζί.
Κυριακή 24 Ιουλίου 2016
Ophrys lutea
Όμορφη επίσης ανοιξιάτικη ορχιδέα, με ωχρό πρασινοκίτρινο άνθος, με μεγάλη μπορντούρα κίτρινη γύρω από το χείλος. Χείλος τρίλοβο και το μεσαίο με δύο λοβούς, η μπορντούρα στο σημείο αυτό επίπεδη. Τη συναντάμε αρχές της άνοιξης από εκατό έως χίλια υψόμετρο.Φύλλα σε ροζέτα μεγάλα πράσινα ριγωτά πεπλατυσμένα στη μέση,λογχοειδή
Σάββατο 23 Ιουλίου 2016
Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016
Epipactis απο το Όρος Οίτη
Το φυτό Epipactis στο όρος Οίτη, φύεται σε υψόμετρο από επτακόσια έως χίλια πεντακόσια μέτρα,στα μέσα Ιούνη. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες αλλά χρειάζεται ειδικός βοτανολόγος για τον χαρακτηρισμό τους. Παλαιότερα είχε επισημανθεί το φυτό Epipactis heraclea, σε πετρώδης και ανοιχτές περιοχές, ως ενδημικό του όρους Οίτη.
Το συγκεκριμένο έχει φύλλα με παράλληλες γραμμές, λογχοειδή, και ολίγο πεπλατυσμένα στη μέση. Άνθη πολλά μαζί, άνθηση από κάτω προς τη κορυφή.Σε ξηρές ηλιόλουστες και πετρώδης πλαγιές.
Η πηγή της Αμαλίας |
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)