Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Παραλία Καρύδι Βουρβουρού, Σιθωνίας Χαλκηδικής




                                 Η Παραλία Καρύδι Βουρβουρού, και οι πλησιέστερες παραλίες, είναι ένας κατεξοχήν προορισμός για χιλιάδες ξένους και ντόπιους παραθεριστές.
 Πανέμορφες παραλίες και επίσης πολύ ωραίο φυσικό περιβάλλον.Το χαρακτηριστικό της είναι η βλάστηση πευκοδάσους, από μαύρης και Χαλεπίου Πεύκης, στην ανατολική πλευρά του όρους Ιταμος, μέχρι τη θάλασσα.
Επίσης στα παραθαλάσσια υπάρχουν πληθώρα βιότοπων ειδικά στην ανωτέρω περιοχή,όπως η λιμνοθάλασσα Διβάρι.Ιδιαίτερη αξία στο μικρο κλίμα της περιοχής τα πολλά μικρά νησάκια,που βρίσκονται πολύ κοντά στις ακτές.Γενικά υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και στην ορνιθοπαρατήρηση.
Οι παραλίες πολύ καθαρές,όχι όμως πάντοτε,οι ακτές πλαισιώνονται με φρυγανότοπους και πλήθος φυτών και αγριολούλουδων κατά την ανοιξιάτικη περίοδο.
Η ακτογραμμή εναλλάσσεται με μικρές παραλίες με πολύ λεπτή άμμο και γαλανά νερά, με μικρούς χερσονήσους από λευκά βράχια που ο χρόνος και τα κύματα της θάλασσας,ο καλύτερος γλύπτης αιώνων άφησε πανέμορφα δείγματα. Σε αυτό το όμορφο μέρος βέβαια υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι που έχουν αλλοιώσει,και αλλοιώνουν το περιβάλλον. Η επέκταση της οικιστικής,παραθεριστικών κατοικιών,οι συνεταιρισμοί, οι φωτιές ,ο αλόγιστος τουρισμός, οι κατασκηνωτές,τα σκουπίδια στις παραλίες ,η αλόγιστη συλλογή φυτών κλπ.
Μεγάλη βέβαια αξία θα είχε η καλύτερη παρακολούθηση και καταγραφεί όλων των προβλημάτων, με στόχο την διατήρηση του οικοσυστήματος της περιοχής Βουρβουρού.











Στό βάθος τό Ορος Αθως



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου